Schengen Vize Müracaatlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Schengen Vize Müracaatlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk Kez Schengen Vizesi Alacaklara Öneriler

  • Turistik, Aile –  Arkadaş Ziyareti veya Ticari Schengen Vizesi, kısa süreli yani C tipi vize kategorisidir. Başvuru sahibine maksimum 90 gün konaklama izni verir. Başvuru sahibinin ilk Schengen vize başvurusu ise ilk aşamada 90 gün konaklamalı Schengen vize onayı alması istisnai durumlar dışında söz konusu değildir. Schengen vize başvuru sahibinin seyahat geçmişine ve vizelerinin doğru kullanıp kullanma oranına göre kademe kademe artarak verilecektir. Uzun süreli Schengen vizesi almak isteyen misafirlerimiz neden uzun süreli vize talep ettiklerini yazılı olarak belirtmelidir. Vize Uzmanı bu konuda gerekli desteği sunacaktır.
  • Listelerde belirtilen evraklar vize başvurularınız için talep edilen asgari vize başvuru evraklarıdır. Konsolosluk durumunuza bağlı olarak yeni evraklar talep edilebilir. Bazı evraklarınızın orijinali veya daha önceden talep ettiğiniz evrakların tekrar tedarik edilmesi istenebilir. Bu ve benzeri durumlarda söz konusu evrakların talep edildiği şekilde yeniden sunulması zorunludur.
  • Schengen vize başvurularınız için beyan edeceğiniz evraklar güncel tarihli olmalıdır. Maksimum geçerlilik süreleri evrağın şekline göre tarafımızca sizlere bildirilecektir.Vize uyum koşullarını bulundurmayan evraklarla yapılan başvurularınızın kabul edilmeyeceğini hatırlatırız.
  • Schengen vize başvuruları için evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlamış olmanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağı garantisini vermez. Vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar tamamen ilgili Konsolosluğun insiyatifi altındadır. Yine tarafınıza verilecek vize süreleri Konsolosluk tarafından belirlenmektedir.İlgili sonuç ve sürenin en olumlu şekilde belirlenmesi için gerekli yönlendirmeleri Vize Uzmanı ekibimiz yapacaktır.
  • Schengen vize başvurusu ret ile sonuçlanmış kişiler için ücret iadesi bulunmamaktadır. Konsolosluk harçları peşin olarak ödenirken vize reddi halinde başvuru sahiplerine ücret iadesi yapılmamaktadır.
  • Schengen vize başvuru işlemleriniz için Vize Uzmanı ekibimiz önermediği sürece lütfen Hotel ve Uçak bileti satın alımı yapmayınız. İstisnai durumlar dışında Konsolosluk vize bölümünce hotel ve uçak bileti ön rezervasyonları kabul edilmektedir. Vize Uzmanı Ekibimiz tarafından önerilmedikçe Satın alınmış hotel ve uçak bileti ile yapılacak vize başvurularınızın sonuçları hakkında ekibimizin herhangi bir sorumluluğu bulunmaz.
  • Schengen vize başvuruları sırasında birden daha fazla kişi ile seyahat edilecek ve seyahat edilecek diğer aile fertlerinin seyahat masraflarını tek bir kişi karşılayacak olması halinde; Banka bilgilerinde bulunan kullanılabilir bakiye limitinin evrak listelerinde belirtilen limitten fazla olmasına dikkat edilmelidir. Schengen vize başvuruları için kullanacak olduğunuz banka bilginizde seyahat edecek tüm başvuru sahiplerini finanse edecek limitte bakiye olmasına özen gösterilmelidir.


WhatsApp chat

Bizi Arayın

Randevu Al
close slider