Çok Girişli Vize Alma Teknikleri

Çok Girişli Vize Alma Teknikleri

Çok girişli vize almak sık seyahat edenler için daha kolay gibi gözükürken ilk kez Avrupa’ya gidecek olanlar için Schengen vize başvurusu oldukça uğraştırıcı bir süreçtir. İlk kez gidiyor olmanın haricinde her seferinde Schengen vizesi almak masraflı ve detaylıdır. Maalesef ki yeşil pasaportunuz yoksa Avrupa’ya iş veya turistik amaçlı seyahat için zorunludur.

Schengen vizesi turistik veya ticari olarak alınıyorsa ilgili vize verilen süre dahilinde ve son 6 ay içinde en fazla 90 güne kadar Schengen ülkelerinde kalma hakkı sağlar.

Schengen vizesi, başvurunun yapıldığı konsolosluk tarafından tek girişli , çift girişli veya çok (multi) girişli şeklinde verilebilir. Tek girişli ise, Schengen ülkelerine o vize ile sadece bir kez giriş-çıkış hakkı, çifti girişli ise iki kez giriş-çıkış hakkı, çoklu giriş (multi) ise vize süresi boyunca sınırsız giriş-çıkış hakkı sağlar.

Vize başvurusunu tercihen gideceğiniz ülkenin konsolosluğuna yaptıktan sonra 3-15 gün arasında vize başvuru sonucu belli olur. Zamanlama gideceğiniz ülkeye, başvuruların yoğunluğuna göre değişebilir. Bu nedenle eğer seyahatiniz tatil dönemi öncesi( yılbaşı,sömestr,bayram vs.) ise mutlaka 1 ay öncesinden başvuru yapmanız önerilir. Özellikle sıkışık dönemlerde yapılan başvuruların sonucu yoğunluktan ötürü detaylı bir değerlendirmeye alınmayabildiğinden hızlı ve olumlu sonuçlansa dahi beklenenden kısa süreli ve tek girişli bir vize basılabilir.

Schengen vizesi başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken bir detay ise pasaportunuzun geçerlilik süresinin seyahat bitiminizden itibaren en az 6 ay geçerli olması gerektiğidir. Eğer pasaportunuzun süresi dolmak üzere ise, vize başvurusu yapmadan önce pasaportunuzu yenilemenizi tavsiye ederiz.

Çok girişli (multi) vize alma konusunda farklı şehir efsaneleri duyabilirsiniz. Hollanda Türklere vize vermiyormuş. Almanya çok kısa vize veriyormuş, Yunanistan herkese 6 ay vize veriyormuş gibi…Başvuruyu yaptığınız dönemdeki siyasi durumlardan tutunda kimi zaman Konsolosluk personellerinin yıllık izin tarihleri bile sonuçları ciddi şekilde etkileyebilir. Bu gibi durumlarda koşulunuzla ilgili en doğru başvuru için mutlaka Vize Uzmanı ekibimizden destek almanızı tavsiye ederiz.

Standart durumlarda aynı ülkeden birden fazla vize almış olmak ve vize süresinin en az %60 ını o ülkede geçirmiş olmak bir sonraki vize sürenizin uzamasına ve çok girişli (multi) Schengen vizesi almanıza katkıda bulunacaktır. Bir başka seçenek ise Schengen vize başvurusu yapmış olduğunuz ülke ile aranızda geçerli bir bağ göstermek olabilir. Ticari bağlantılar, akrabalık ilişkileri, hasta yakınınızın olması, geçmişinizi ispatlayabileceğiniz bir arkadaş….liste bu şekilde uzayabilir. Alternatifleri sizin için Vize Uzmanı ekibimiz oluşturacaktır.



WhatsApp chat

Bizi Arayın

Randevu Al
close slider